Учитавање

Превентива кључна: предшколци посетили дечију стоматологију у Старој Пазови

Превентива кључна: предшколци посетили дечију стоматологију у Старој Пазови

Под слоганом "Чувам своје зубе, поносим се осмехом" обележена је трећа недеља у мају, посвећена здрављу уста и зуба. Малишани из ПУ "Полетарац" посетили су данас одељење дечије стоматологије при Дому здравља у Старој Пазови, где их сваке године са радошћу дочекују њима добро позната лица. Са подигнутим цртежима које су спремали са родитељима и васпитачицама, уз рецитовање и певање песмица о зубима, унели су радост у ову установу али су показали и завидно знање.
Већ 34. годину вртић и Дом здравља успешно сарађују и труде се да обележе ову недељу прикладном активношћу, како би деца од малих ногу спознала важност одржавања оралне хигијене. Превентива је најважнија - то је порука овог сусрета.
Иначе, према подацима Института за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батут”, становници Србије не воде довољно рачуна о здрављу уста и зуба. Свега половина становништва редовно пере зубе, а скоро 13% грађана нема ни један зуб. Да би се ови подаци променили, потребно је константно едуковати најмлађу популацију како би генерације које долазе схватиле озбиљност и значај оралне хигијене.

ВРХ