Учитавање

Дом здравља обележио крсну славу

Дом здравља обележио крсну славу

Српска православна црква 14. новембра слави Дан Светих врача Козме и Дамјана - небеских лекара који су бесплатно исцељивали болесне. Свети Врачи се посебно обележавају у здравственим установама па су тако и запослени у Дому здравља "Др Ј.Ј. Змај" у Старој Пазови данас прославили овај дан, у присуству гостију и пријатеља установе.

Др Светлана Дудић, директорка Дома здравља, честитала је свим здравственим радницима славу, истакавши да они у свој посао улажу много љубави свакога дана. "Наша професија је хумана, људи се овим баве из љубави према свом ближњем. Захтевна је у сваком смислу и неопходно је да имате приступ пун емпатије да бисте били здравствени радник. Она датира још из времена Хипократа и његова начела треба да поштују сви који заврше медицину и то све говори о начину приступа човеку као људском бићу, тако и треба да буде", рекла је докторка.Обред освећења и сечења славског колача служио је протонамесник Зоран Ерић, парох при Храму Покрова Пресвете Богородице у Старој Пазови, који се и обратио присутнима, честитао крсну славу и поручио да су здравствени радници стуб друштва. "Ви сте, народе, стуб овог друштва. Није лако пружати оно што сте добили као дар јер је различит дар сваког од нас. Сви ми носимо крст, нечији је лакши нечији тежи, али пружите љубав јер је љубав основна врлина свих Хришћана", поручио је отац Зоран.

Директорка је поред лекара, посебно истакла и значај медицинских сестара које су се потрудиле да славска трпеза изгледа свечано и достојно. Пожелела је да и у наредном периоду иду корак напред и што је најважније, остану добри људи.

ВРХ