Учитавање

Нови мамограф и опрема за очно одељење Дому здравља у Старој Пазови

Нови мамограф и опрема за очно одељење Дому здравља у Старој Пазови

Дом здравља Др Јован Јовановић Змај је захваљујући средствима Владе АП Војводине и покрајинском секретаријату за здравство, добио нови мамограф и апаратуру за очно одељење, апарат за мерење очног притиска и диоптрије а тим поводом ову установу данас је посетила др Снежана Бојанић, помоћница покрајинског секретара за здравство. У обиласку је био и председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

У претходних седам година су у војвођанско здравство уложене велике суме новца, како у опремање тако и у реконструкцију, рекла је др Снежана Бојанић овом приликом а за Дом здравља у Старој Пазови ове године је издвојено 20 милиона динара.

“Тих 20 милиона динара сте имали прилику да видите, то је мамограф и опрема за офталмологију а у  наредном периоду очекују се још два нова гинеколошка стола и два аутоклава стерилизатора,  за које је у току јавна набавка”, рекла је др Снежана Бојанић.

Прем њеним речима, Дом здравља у Старој Пазови заслужује нову, савремену опрему како би грађанима добили адекватне услуге. Здравство заузима значајно место у буџету АП Војводине, тако да све 82 установе чији је покрајина оснивач, добијају средства према њиховим потребама.Похвалила је локалну власт, која помаже Дом здравља и што заједно раде на унапређењу здравствене заштите.  Председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић је рекао да у изузетно доброј комуникацији са покрајинском владом и руководстом Дома здравља прате потребе и помажу знајући колико је област здравства битна. Заједно раде на унапређењу здравствене заштите, али и услова рада запослених, тако да је он Хитној служби у Старој Пазови донео на поклон телевизор.

Свака инвестиција много значи, рекла је др Светлана Дудић, директорка Дома здравља, нагласивши значај превентивних и контролних прегледа уз савремену опрему.

И за наредни период планирају се значајна улагања у здравство, чуло се од свих саговорника.

У току је реконструкција Дома здравља у Новој Пазови, а поред опреме и објеката, мора се улагати у кадрове, тако да се ове недеље очекује расписивање конкурса за специјализације запослених у старопазовачком Дому здравља.

Нови мамограф и опрема за очно одељење Дому здравља у Старој Пазови - TВ прилог

ФОТО ГАЛЕРИЈА

ВРХ