Обавештење о дежурству за време божићних празника
03.01.2019 -

Радно време у амбулантама Дома здравља за време божићних празника:

Понедељак 07.01. :

Амбуланта Стара Пазова:

- Општа пракса од 8 до 14 часова,

- Педијатрија од 8 до 14 часова.

Амбуланта Нова Пазова:

-Општа пракса од 8 до 14 часова,

- Педијатрија од 8 до 14 часова.

Амбуланта Стари Бановци:

- Општа пракса од 8 до 12 часова,

Апотека прати рад опште праксе.

Служба хитне медицинске помоћи ради са појачаним екипама за време празника.

Обавештење о дежурству за време државног празника
09.11.2018 -

Служба за здравствену заштиту одраслих становника (општа медицина)

12.11.2018. (понедељак) у амбулантама опште медицине у Старој Пазови и Новој Пазови организовано је дежурство у времену од 09-15 часова, а у амбуланти опште медицине у Старим Бановцима организовано је дежурство у времену од 09-13 часова.

Служба за здравствену заштиту деце и школске деце (педијатрија)

12.11.2018.(понедељак) на одељењу педијатрије у Старој Пазови и Новој Пазови организовано је дежурство у времену од 09-15 часовa.

Апотеке Дома здравља прате рад служби опште медицине тако да ће грађани бити у могућности да подигну прописану терапију.

Служба за хитну медицинску помоћ ради са појачаним екипама за време празника.

Служба хемодијализе ради по распореду од понедељка.

Недеља здравља уста и зуба 2018
14.05.2018 -

У Србији ће се&нбсп; од 14. до 20. маја 2018. обележити XВИИИ "Недеља здравља уста и зуба". Ова кампања се обележава у организацији Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", мреже института/завода за јавно здравље и Стоматолошког факултета Универзитета у Београду.

Многобројне предшколске установе, школе, запослени у просвети, предшколска деца, ученици и њихови родитељи, као и здравствени радници из служби за стоматолошку здравствену заштиту домова здравља дају велики допринос успеху кампање.

Ове године, Недеља здравља уста и зуба се обележава под слоганом "Здрави зуби у здравој породици". Слоган кампање указује на значај породице у формирању здравих стилова живота и активном односу према очувању оралног здравља. Слоган је у складу и са истраживањима која показују да су знање и навике родитеља у вези са оралном хигијеном повезане са очувањем оралног здравља деце.

Као и сваке године Дом здравља учествује у овој акцији. Током целе године служба дечије и превентивне стоматологије ради на превентивном програму а у току ове недеље акценат је на најмлађима - деци предшколског узраста.

У току ове недеље служба дечије стоматологије обилазиће предшколске установе у целој општини, дружећи се са децом уз адекватан програм и то:

Понедељак : Крњешевци , Војка , Нова Пазова,

Уторак: Стара Пазова,

Среда: Голубинци,

Четвртак: Сурдук , Белегиш , Стари Бановци ,

Петак: Нови Бановци и Каблар.

Циљ активности у оквиру ове кампање је информисање и стицање знања у вези са значајем и начинима очувања оралног здравља у циљу његовог очувања. Остваривање предвиђених активности омогућено је заједничким ангажовањем здравствених и образовних установа, уз учешће запослених, ученика и њихових родитеља, медија (штампе, телевизије, радија) друштвено-хуманитарних, спортских, рекреативних, културних и других организација и удружења

Више о Недељи здравља уста и зуба 2018 можете прочитати ovde.

Недеља имунизације у Европском региону СЗО
23.04.2018 -

Недеља имунизације је годишњи догађај чији је општи циљ повећање обухвата имунизацијом јачањем уверења о потреби заштите сваког детета/особе од болести које се могу спречити вакцинацијом, са посебним акцентом на децу из тешко доступних вулнерабилних и маргинализованих група, који је иницирала СЗО у октобру 2005. године, а у чије обележавање се укључила Србија од почетка.

Обележавање ове тринаесте недеље по реду у Европском региону, обележава се истовремено у свим регионима СЗО.

Недеља имунизације у Европском региону је иницијатива која је координирана од стране Регионалне канцеларије СЗО за Европу у сарадњи са земљама чланицама и партнерима у циљу повећања обухвата и изградњи позитивних ставова у вези неопходности имунизације. Имунизација је резултат колективне одговорности. Учините све да Ви и чланови Ваше породице будете правовремено и потпуно вакцинисани.

Више о Недељи имунизације можете прочитати ovde.

Срећна Нова 2017. година
30.12.2016 -

У име колегијума Дома здравља "Др Јован Јовановић - Змај" и своје лично име, свим запосленим радницима наше установе, пословним сарадницима и корисницима наших услуга желим срећну и успешну Нову 2017. годину.

Директор,

Др Александар Омеровић, спец. интерне медицине

Расте број оболелих од грипа
26.12.2016 -

Према ономе што бележе епидемиолози у градским заводима и у Институту за јавно здравље "Батут" број оболелих од грипа и обољења слична грипу расте, и у односу на прошлу недељу већи је за неколико хиљада у свим крајевима Србије.

Број оболелих од грипа све је већи. Расте и број оболелих од респираторних инфекција. Само у Београду забележено је више од 20 хиљада оболелих, вртиће и школе испразнио је стомачни вирус. Епидемиолози упозоравају да би ускоро могла да буде проглашена епидемија. У неким болницама већ су забрањене посете, да се не би ширио вирус.

Слична ситуација је и у старопазовачкој општини. Велики број деце и одраслих јавља се у амбуланте са симптомима повишене телесне температуре, боловима у мишићима и зглобовима као и језом и дрхтавицом.

Практичне савете и препоруке даје Др Сања Грновић у прилогу који можете погледати ovde.

ИН МЕМОРИАМ - Др Живојин (Жикица) Сурдучки, специјалиста педијатрије (1929-2016)
15.12.2016 -

Дана 15.12.2016. године преминуо је др Живојин (Жикица) Сурдучки, специјалиста педијатрије, дугогодишњи начелник свих диспанзерских служби Дома здравља у Старој Пазови, оснивач службе за здравствену заштиту деце и један од најистакнутијих лекара који је радио у Дому здравља "Др Јован Јовановић Змај" Стара Пазова.

Са функције начелника је и отишао у пензију 1997. године.

Био је изузетно посвећен у свом раду, уводио је бројне новине.

Његов рад није био узалудан,самањена је стопа смртности код новорођенчади на територији општине Стара Пазова.

Др Сурдучки ће бити сахрањен на старопазовачком гробљу 16.12.2016. године у 14,00 часова.

Сека Алексић помогла петоро новорођенчади са територије старопазовачке општине
30.11.2016 -

Мајкама новорођенчади из породица слабијег материјалог стања са територије старопазовачке општине данас је у свечаној сали Дома здравља "Др Јован Јовановић Змај" у Старој Пазови уручена беби опрема у оквиру акције чији су иницијатори директор ове установе др Александар Омеровић и естрадна уметница Сека Алексић.

За петоро новорођенчади са територије општине Стара Пазова обезбеђена је комплетна беби опрема у виду колица, пелена, дечје гардеробе, постељину, играчке и беби козметике која ће овим породицама значити у првим данима живота њихове деце. Сека Алексић је једна од јавних личности која се већ дужи низ година бави хуманитарним радом и како каже радо се одазива хумантираним акцијиама које имају за циљ да помогну деци. Како су најавили иницијатори ове акције и у наредном периоду могу се очекивати сличне акције које ће омогућити квалитетније одрастање најмлађих.

TV prilog.