Обавештење:

Медицина рада неће радти до 18. септембра.

Лекарска уверења за возаче радиће се од 25. септембра

_______________________________________________________

Akcija Doma zdravlja

Akcija besplatnog merenja krvnog pritiska i šećera

Akcija Doma zdravlja dr J.J.Zmaj koja je održana 11.07.2023. u kojoj su naši lekari u gradskom parku razgovarali sa građanima, davali savete i merili pritisak i šećer je protekla uspešno. Tokom prepodneva naš štand je posetilo oko 100 ljudi u potrebi za savetom i pregledom. Zainteresovanost i pozitivne rekacije građana nas podstiču na organizovanje i u budućnosti sličnih akcija.

_______________________________________________________

Predavanje

Predavanje na temu VRŠNJAČKOG NASILJA

Na inicijativu direktorke DZ “J.J.Zmaj” dr Svetlane Dudić u saradnji sa psihologom DZ Irenom Radinović u periodu od 25.05.2023. godine održane su tribine na temu „Prepoznaj i zaustavi nasilje među decom“ koje su bile namenjene roditeljima sa ciljem lakšeg prepoznavanja i prevencije nasilja među decom osnovnoškolskog uzrasta kao i srednješkolskog uzrasta.

Na tribinama su nam bili gosti predavači ispred CSR St.Pazova kolege pedagog i specijalni pedagog, kao i predstavnici MUP-a, koji su govorili na ovu temu iz ugla rada ustanova koje predstavljaju.

Obzirom na uočen porast vršnjačkog nasilja u radu sa decom i odrasilma želeli smo da što većem broju roditelja približimo rad naših službi, a pre sega ukažemo na to kada i kako se mogu obratiti za psihološku pomoć i podršku u tim situacijama. Naša ideja i potreba je bila da svoj rad približimo što većem broju građana, ukažemo na važnost teme i damo doprinos boljem, mirnijem i lepšem odrastanju naše dece. Ukoliko se posumnja ili primeti da dete trpi nasilje ili dete ispoljava nasilničko ponašanje, uvek se možete obratiti psihologu Doma zdravlja radi suportativnog razgovora i time pomoći svom detetu.

_______________________________________________________

sistematski

33. NEDELJA ZDRAVLJA USTA I ZUBA – „ČUVAM SVOJE ZUBE, PONOSIM SE OSMEHOM”

Nedelja zdravlja usta i zuba se tradicionalno, od 1991. godine, obeležava treće nedelje maja brojnim aktivnostima u kojima učestvuje stručna javnost, ali i opšta populacija.

Ove godine, kao i prethodne, Nedelja zdravlja usta i zuba se obeležava pod sloganom „Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom” koji naglašava značaj dobrog oralnog zdravlja za opšte zdravlje i za svakodnevne aktivnosti kao što su govor i smeh. Oralno zdravlje je značajan pokazatelj opšteg zdravlja, blagostanja i kvaliteta života i ne predstavlja samo zdravlje zuba, već i usne duplje uključujući i zdrav jezik, meko i tvrdo nepce, desni, usne.

Centralna manifestacija nedelje usta i zuba održati 19.05.2023.god. u 9,30h u Gradskom parku!

Više o Nedelji zdravlja usta i zuba možete pročitati ovde: Nedelja zdravlja usta i zuba

_______________________________________________________

Uspešno završena reakreditacija Doma zdravlja

Dom zdravlja Stara Pazova

Dom zdravlja “Dr Jovan Jovanović - Zmaj” je dobio sertifikat o akreditaciji koji dodeljuje Agencija za ocenjivanje zdravstvenih ustanova Srbije. Sertifikat o akreditaciji staropazovački Dom zdravlja je dobio na maksimalnih sedam godina, do 2029. godine, što predstavlja i najvišu ocenu koja se daje i koja ga svrstava među najbolje u Srbiji. Ispunjenost akreditacijskih standarda kolektiv je ostvario u izuzetno visokom procentu, čak 96 procenata.

Dom zdravlja u Staroj Pazovi ima više od 400 zaposlenih, više od 16 objekata i jedan je od retkih koji ima Centar za hemodijalizu. Takođe se ubraja među najveće primarne zdravstvene ustanove u Srbiji.

Pomenuti sertifikat direktorki Doma zdravlja dr Svetlani Dudić uručio je Vladimir Arsenović, direktor Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije.

Prioriteti lokalnog zdravstvenog kolektiva u narednom periodu su kvalitet rada, povećanje broja kadrova i zanavljanje aparature. Ovom prilikom direktorka Dudić se zahvalila lokalnoj samoupravi na bezrezervnoj podršci, kao i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i republičkom Ministarstvu zdravlja koji su prepoznali ovu ustanovu kao prvu instituciju sa kojom su pacijenti u neposrednom kontaktu.

Uspešno završena reakreditacija Doma zdravlja - TV prilog

Dom zdravlja u Staroj Pazovi među najboljima u Vojvodini

_______________________________________________________

Opština Stara Pazova donirala 5 novih vozila Domu zdravlja

Dom zdravlja Stara Pazova

Vozni park Doma zdravlja “Dr Jovan Jovanović Zmaj” unapređen je i bogatiji za dva nova saniteta i tri putnička vozila, koje je danas direktorki ove ustanove, dr Svetlani Dudić uručio prvi čovek opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović. Reč je o vozilima koja će se koristiti za potrebe hitne službe, službe kućnog lečenja , patronažne službe i drugih.

U poslednje dve godine zajedno sa ovom donacijom, Domu zdravlja poklonjeno je 11 vozila, a iz budžeta opštine je za tu namenu izdvojeno blizu 40 miliona dinara. Novija i bolje opremljena vozila znače i brži izlazak na teren, što onda podrazumeva i bržu i efikasniju intervenciju zdrastvenih radnika, baš na licu mesta.

Iako lokalna samouprava nije osnivač zdravstvene ustanove, prepoznaje potrebu ulaganja u zdravstvo, koje predstavlja jedan od prioriteta opštine Stara Pazova. Prvi čovek opštine je ovom prilikom najavio i projekat rekonstrukcije Doma zdravlja u Novoj Pazovi, kao i centralnog Doma zdravlja u Staroj Pazovi ali i obećao nastavak saradnje u budućnosti.

Opština Stara Pazova donirala 5 novih vozila Domu zdravlja - TV prilog

_______________________________________________________

Video prilozi o aktivnostima u Domu zdravlja

Help Desk/Ostvarivanje tuđe nege i pomoći - TV prilog

Da li zabraniti mobilni telefon u školi? - TV prilog

Kako postupiti kod udoda stršljena - TV prilog

Help desk/Depresija i Anksiozna stanja/Gost: psiholog Irena Radinović - TV prilog

Kako klima uređaji utiču na naše zdravlje - TV prilog

Na Pazovačkim bazenima brinu o bezbednosti kupača - TV prilog

Leteli crepovi - padala stabla - TV prilog

Zbog visokih temperatura povećan je broj pacijenata u službi hitne pomoći - TV prilog

Završene tribine o sprečavanju vrsnjačkog nasilja - TV prilog

Tik tok izazovi opasni po život - TV prilog

Predavanje za maturante u Beloj zgradi u Staroj Pazovi - TV prilog

Tribina Prepoznaj i zaustavi nailje među decom u Staroj Pazovi - TV prilog

Naše medicinske sestre - naša budućnost - TV prilog

Nagle promene vremena utiču na zdravlje - TV prilog

Vodimo brigu o zdravlju bubrega - TV prilog

Šta je anemija i kako se prepoznaje - TV prilog

U staropazovačkoj Gimnaziji održano predavanje na temu mentalnog zdravlja - TV prilog

_______________________________________________________

Dom zdravlja Stara Pazova

Дом здравља "Др Јован Јовановић Змај" Стара Пазова

Дом здравља "Др Јован Јовановић Змај" Стара Пазова је здравствена установа која пружа услуге примарне здравствене заштите на територији општине Стара Пазова. Dom zdravlja јe organizovan u Staroј Pazovi a zdravstvene stanice su organizovane u Novoј Pazovi, Starim Banovcima, Novim Banovcima, Belegišu, Surduku, Golubincima i Voјki, dok јe u Krnješevcima organizovan rad ambulante. U Staroј Pazovi јe organizovan rad apoteke, dok јe pri svakoј zdravstvenoј stanici organizovan rad apotekarske stanice.

Prezentacija Doma zdravlja "Dr Jovan Jovanović Zmaj"

Вршилац дужности директора је Др Светлана Дудић , специјалиста интерне медицине.

Помоћник директора за медицинска питања је Др Зорица Диковић - специјалиста гинекологије

Помоћник директора за правне послове је Весна Новаковић - дипломирани правник

Помоћник директора за економске послове је Марјановић Винка - дипломирани економиста

Др Петар Јовановић, је овлашћено лице за комуникацију са јавношћу испред Дома здравља "Др Јован Јовановић Змај" Стара Пазова.

Главна медицинска сестра Дома здравља је Грујић Слађана, дипломирани економиста за менаџмент у здравству.

_______________________________________________________